OM OSS PÅ BIRK

Trine, gründer og administrator

Trine er grunnlegger og gründeren bak BIRK som ble etablert i 2004. Hun er utdannet lærer i bunn og jobbet full tid med etablering og drift av BIRK i rundt 10 år. I dag er Trine administrator av bedriften, tar seg av alt av bestillinger, tilbud, utarbeidelse av turer med mere i tillegg til at hun jobber 100% som lærer ved Kirkenes barneskole. 

Å være gründer i distrikts-Norge kan være en ganske "ensom" jobb, så det å jobbe i en ordinær jobb med mange kollegaer er en berikelse i hverdagen på mange plan.

Drifta av BIRK er blitt en livsstil for Trine og Tor. Alle guider bor rundt om på tunet til familiens hjem og all virksomhet drives rundt hjemmet.


Barna i familien er nå alle så voksen at de er flyttet ut av redet. De er likevel fremdeles flink til å involvere seg og hjelpe til på hver sine måter når de har muligheten. 

Vi bor rett på grensen til Russland i øst og har Finland noen kilometer vest for oss. Her har vi blant annet tilbud om hundekjøring store deler av året, vi har tilrettelagt for fuglekikkere, vi har overnatting og vi serverer hjemmelaget lokal mat til våre gjester i vår lavvu-gamme eller i vårt unike Vikingehus. 

I tillegg til familien har vi guider fra hele verden som er med på å gi dere som gjester en god opplevelse under deres opphold på denne lille fredfulle perlen nordøst i Norge.

VÅRE GUIDER

Avhengig av årstid har vi ett varierende antall hjelpere her på BIRK. Vanligvis er det mer trykk i høst og vinterhalvåret når hunder skal trenes og turer med gjester skal gjennomføres. De siste årene har vi hatt mellom 5 og 6 guider her fra september og ut april måned. På våren og sommeren er det litt mindre jobb med hundene og mer gjester på overnatting og til mat. I disse månedene har vi fra 1 til 3 hjelpere her i tillegg til familien. Noen guider kommer tilbake år etter år og fra tid til annen starter vi med ett helt nytt team.

Kevin

Kevin er vår erfarne hundekjører fra Frankrike, han har hovedansvar for kennelen vår, samt opplæring av de andre guidene.


Angelina


Angelina er vår tyske guide denne sommeren, ho har vært hos oss siden desember 2021

Remi

Remi er også fra Frankrike og kom til BIRK i september 2021, han vil være sammen med oss til mai 2023